LES TORRES ÀRABS

Les torres que mostrem a aquest taller foren construïdes entre els segles XII i XIV pels moriscos que habitaven aleshores el nostre territori. La seua funció era la de defensar dels atacs els habitants de les alqueries on vivien i treballaven. Les construiren amb les seues pròpies mans, amb una tècnica coneguda amb el nom de tapial, i amb els materials més simples que puguem imaginar: només terra, calç i pedres. I així, amb tota la seua senzillesa, han arribat fins als nostres dies.

Els participants aprendran sobre l’origen d’aquestes torres, els elements que la formen, la seua funció i la tècnica constructiva amb què van ser construïdes. Podran manipular una maqueta a escala 1/25 d’una torre per conéixer els elements que les formen, i jugar a les batalles, i així comprovar l’eficàcia de les estratègies de defensa que utilitzaven els moriscos contra els seus atacants. Per últim, podran experimentar amb les seues pròpies mans com es construïren, amb la simulació de l’elaboració d’una tapialada a escala. El taller pot complementar-se, a més, amb diferents materials d’aula (dibuixos, mapes, fitxes per treballar vocabulari, joc de preguntes, etcétera).

CONTACTE

AULAOBERTA

Centre d'estudis

C/ Favorita, 3 - 46195 Llombai

Telèfon: 639 239 758

Email: info@aulaoberta.es

TREBALLA AMB NOSALTRES

Si t’agrada la docència i tens experiència donant classes, fes-nos arribar el teu CV. El tindrem molt en compte en futures convocatòries. Gràcies!